Τι περιμένουμε να δούμε στο φετινό Google I/O

To Google I/O 2019, από τις 7 έως και τις 9 Μαΐου αναμένεται να είναι γεμάτο τεχνολογικές ειδήσεις. 

 

Το Google I/O θα ανοίξει τις πύλες του στις 7 Μαΐου, στο αμφιθέατρο Shoreline, στο Mountain View, στην Καλιφόρνια, όπως και κάθε χρόνο τέτοια εποχή, με τη διαφορά ότι η φετινή εκδήλωση της Google αναμένεται να κεντρίσει λίγο περισσότερο το τεχνολογικό ενδιαφέρον ειδικά στο κομμάτι των συσκευών με τον λογότυπο της Google. 

 

Από το 2014 και έπειτα, το ενδιαφέρον στα Google I/O επικεντρωνόταν κυρίως στο κομμάτι του λογισμικού και όχι του υλικού, κάτι που εκτιμάται ότι θα αλλάξει φέτος, μιας και το πεδίο του hardware είναι αυτό που θα απασχολήσει δεόντως τη φετινή εκδήλωση. 

 

Όλοι οι αναλυτές συμφωνούν ως προς το ότι το Google Pixel 3a και το 3a XL θα είναι τα αστέρια της διοργάνωσης, με τις δύο συσκευές να δείχνουν ότι η Google εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τον τομέα των συσκευών, παρουσιάζοντας δύο προσιτές και καλά εξοπλισμένες προτάσεις που έρχονται για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις ενός διευρυμένου κοινού και όχι μόνο όσων ενδιαφέρονται για τις πιο high end προτάσεις. 

 

Παράλληλα, η Google αναμένεται να παρουσιάσει και το Nest Hub Max, το οποίο θα είναι μια μεγαλύτερη έκδοση του Google Home Hub, μαζί με κάμερα για την πραγματοποίηση κλήσεων στο Google Duo. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα φήμες, η συσκευή αυτή θα είναι απαραίτητο στοιχείο ενός έξυπνου σπιτιού. 

Εκτός από το hardware, όμως, το φετινό Google I/O θα έχει να δείξει και αρκετές εξελίξεις στο πεδίο του λογισμικού. Έτσι, το Android 10 Q θα είναι ένα κεντρικό θέμα συζήτησης, ενώ μία άλλη σημαντική ανακοίνωση που θα γίνει εκτιμάται ότι θα είναι η ενσωμάτωση του Google Assistant, του ψηφιακού βοηθού της Google στον Chrome. 

 

Ταυτόχρονα, υπάρχουν φήμες που θέλουν την Google να παρουσιάζει μία έκδοση του Chrome που να μπορεί να τρέχει και σε συσκευές που δεν διαθέτουν οθόνη αφής. Πολλές αναμένεται να είναι οι ειδήσεις από το στρατόπεδο της Google, οπότε μείνετε συντονισμένοι!