Tesla Bot: Η Tesla του Έλον Μάσκ ετοιμάζει ανθρωποειδές ρομπότ

O διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, είπε την Πέμπτη ότι η εταιρεία πιθανότατα θα λανσάρει του χρόνου ένα «Tesla Bot»- ένα ανθρωποειδές πρωτότυπο ρομπότ σχεδιασμένο για επικίνδυνες, επαναλαμβανόμενες ή ανιαρές εργασίες που δεν αρέσει στους ανθρώπους να κάνουν.

Όπως μετέδωσε το Reuters, μιλώντας στο πλαίσιο της AI Day της Tesla, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είπε πως το ρομπότ, ύψους λίγο άνω των 1,7 μέτρων, θα ήταν σε θέση να κάνει διάφορες εργασίες- από το να βάζει βίδες και μπουλόνια σε αυτοκίνητα μέχρι να σηκώνει τα ψώνια σε καταστήματα.

Το ρομπότ αυτό, όπως είπε, θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία, αναφερόμενος στην έλλειψη εργατικού δυναμικού. Όπως τόνισε, είναι σημαντικό να μην είναι «σούπερ ακριβό».

Η συγκεκριμένη εκδήλωση έλαβε χώρα εν μέσω των αυξανόμενων προβληματισμών για την ασφάλεια και τις δυνατότητες των συστημάτων «Full Self-Driving» της εταιρείας. Ο Μασκ δεν έκανε σχόλια για το θέμα της ασφάλειας της τεχνολογίας Tesla, μα εξέφρασε την πεποίθησή του για την επίτευξη τεχνολογίας πλήρους αυτόνομης οδήγησης με υψηλότερα επίπεδα ασφαλείας από αυτά που έχουν οι άνθρωποι οδηγοί, μέσω της χρήσης καμερών και υπολογιστών.

Οι αμερικανικές αρχές αυτή την εβδομάδα άρχισαν έρευνα πάνω στο σύστημα υποβοήθησης οδήγησης της Tesla, λόγω ατυχημάτων όπου οχήματα της εταιρείας έπεσαν πάνω σε σταματημένα αστυνομικά και πυροσβεστικά οχήματα. Επίσης, δύο γερουσιαστές έχουν ζητήσει από τη Federal Trade Commission να διερευνήσει τους ισχυρισμούς της εταιρείας για το σύστημα «Full Self-Driving» της.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης της Πέμπτης η Tesla αποκάλυψε επίσης τσιπ που σχεδίασε η ίδια για τον υπολογιστή υψηλών ταχυτήτων της, Dojo, για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του συστήματος αυτόματης οδήγησής της. Ο Μασκ είπε πως ο Dojo θα είναι έτοιμος για χρήση το επόμενο έτος. Επίσης, είπε ότι η εταιρεία θα παρουσιάσει νέο hardware για το Cybertruck της.