HUAWEI MatePad 11: Ένα laptop με μορφή ταμπλέτας

Tο HUAWEI MatePad 11 μόλις κατέφθασε στην ελληνική αγορά και εντυπωσιάζει τόσο με την εργονομία όσο και με τις πολλές τεχνολογικές του καινοτομίες. Είναι στην ουσία ένα laptop με τη μορφή ταμπλέτας ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι δυνατότητες του ξεπερνούν και αυτές των φορητών υπολογιστών.  

Πρόκειται για το πρώτο προϊόν της κατηγορίας του που διαθέτει οθόνη η οποία υποστηρίζει refresh rate 120 Hz, για πιο εντυπωσιακά γραφικά και πιο γρήγορη απόκριση από ποτέ. Τι σημαίνει αυτό; Για βίντεο και παιχνίδια με υψηλό frame rate, οι καταναλωτές μπορούν να απολαύσουν καλύτερη εικόνα με περισσότερες λεπτομέρειες και να βυθιστούν σε ρευστά γραφικά. Κατά το scrolling σε ιστοσελίδες και έγγραφα, για παράδειγμα, το περιεχόμενο φορτώνεται γρήγορα. Χάρη στο εντυπωσιακό refresh rate της οθόνης, το tablet επιτρέπει επίσης ιδιαίτερα υψηλή απόκριση στο χειρόγραφο. Η τεχνολογία προσαρμογής του frame rate βοηθά επιπλέον στην εξοικονόμηση ενέργειας της μπαταρίας.

Η επιφάνεια εργασίας του tablet είναι πιο οργανωμένη από ποτέ, προκειμένου οι χρήστες να έχουν πρόσβαση σημαντικές πληροφορίες πιο εύκολα. Επιπλέον, το HUAWEI MatePad 11 είναι εξοπλισμένο με την κατάλληλη τεχνολογία για να μπορεί να αξιοποιεί και τις δυνατότητες άλλων συσκευών -από smartphone έως υπολογιστές- για περισσότερη δημιουργικότητα και παραγωγικότητα.

Την συσκευή συνοδεύει το δεύτερης γενιάς HUAWEI M-Pencil που συνεργάζεται άψογα με την οθόνη. Η γραφίδα ανταποκρίνεται απίστευτα γρήγορα, με απίθανα χαμηλό delay στα 2ms, προσφέροντας πιο smart και πιο φυσική διαδραστική εμπειρία χειρόγραφου στους χρήστες. Ενα πλήρες πληκτρολόγιο που συνδέεται μαγνητικά με τη συσκευή είναι μια έξτρα λύση για όσους θέλουν να γράψουν κάποιο κείμενο ενώ ως προαιρετικό αξεσουάρ προσφέρεται ένα ασύρματο ποντίκι. Στη συσκευή συνδέονται όλα τα ποντίκια που διαθέτουν τεχνολογία σύνδεσης Bluetooth.

Tablet-PC Multi-screen Collaboration

Η λειτουργία Multi-screen Collaboration επιτρέπει πλέον σε tablet και υπολογιστή να αλληλεπιδρούν, προσφέροντας τρεις λειτουργίες που επιτρέπουν στις συσκευές να συνεργάζονται με νέους τρόπους. Η λειτουργία Mirror επιτρέπει στους χρήστες να προβάλλουν την οθόνη του υπολογιστή στο tablet, μετατρέποντας το tablet σε επιφάνεια σχεδίασης που μπορεί να συνδυαστεί με το HUAWEI M-Pencil (2ης γενιάς) για γρήγορα σκίτσα και λεπτεπίλεπτα καλλιγραφικά έργα. Οι εργαζόμενοι στο γραφείο μπορούν να επωφεληθούν από τη λειτουργία Extend Mode και να αποκτήσουν μια δεύτερη οθόνη για τον υπολογιστή, απολαμβάνοντας ακόμη μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας.

Η καινοτόμος λειτουργία Collaborate Mode επιτρέπει πραγματική αλληλεπίδραση μεταξύ του HarmonyOS 2 και των Windows, επιτρέποντας στους χρήστες να μεταφέρουν περιεχόμενο όπως κείμενο, εικόνες και έγγραφα μεταξύ συνδεδεμένων συσκευών με ένα απλό drag & drop. Παράλληλα με τη λειτουργία Multi-screen Collaboration, η ολοκαίνουργια λειτουργία Multi-Window υποστηρίζει ταυτόχρονα την εμφάνιση έως και τεσσάρων εφαρμογών. Υποστηρίζει επίσης δύο ταυτόχρονα ενεργά παράθυρα (floating windows) για πιο αποτελεσματικό multi-tasking. Όταν δεν χρειάζονται, τα παράθυρα μπορούν να αποθηκευτούν στο App Bubble για εύκολη πρόσβαση όποτε προκύψει ανάγκη.

Τετρακάναλο ηχοσύστημα και δύο κάμερες

Το νέο HUAWEI MatePad 11 προσφέρει συναρπαστική εμπειρία ήχου με ηχοσύστημα τετραπλών ηχείων και τεσσάρων καναλιών. Το ισχυρό ενσωματωμένο ηχοσύστημα προσφέρει γεμάτο ήχο που γεμίζει το δωμάτιο. Το ηχοσύστημα έχει σχεδιαστεί και ρυθμιστεί από τους εξειδικευμένους ηχολήπτες της Harman/Kardon, διασφαλίζοντας ότι οι ήχοι που παράγονται από τα ηχεία είναι πιστοί στο υλικό προέλευσης. Η συσκευή διαθέτει επίσης δύο κάμερες για να καταγράφει κάποιος φωτογραφίες και βίντεο με εξαιρετική ποιότητα.