Η Sony αντιδρά – Πρώτες δηλώσεις για το τεράστιο Xbox + Activision deal

Έχουν περάσει μόλις λίγες ώρες από την τεράστια ανακοίνωση της Microsoft πως ξεκίνησε τις διαδικασίες για την εξαγορά της Activision Blizzard, σε ένα πρωτόγνωρο deal-μαμούθ αξίας σχεδόν $70 δισεκατομμυρίων.

Πρόκειται για μια κίνηση που αλλάζει τα δεδομένα στη βιομηχανία και η Sony ένιωσε απευθείας το αντίκτυπο, αφού μέσα σε 24 ώρες διαγράφτηκαν 20 δισεκατομμύρια από την αξία της, όταν οι μετοχές της βούτηξαν 13% στις αγορές του Τόκιο.

 

Τώρα, το PlayStation έσπασε επιτέλους τη σιωπή του και σχολίασε την κολοσσιαία εξαγορά. Συγκεκριμένα, ένας αντιπρόσωπος της εταιρίας παραχώρησε την εξής δήλωση στο Wall Street Journal:

Αναμένουμε πως η Microsoft θα τηρήσει τις συμφωνίες που καλύπτουν τα ήδη υπάρχοντα συμβόλαια και θα συνεχίσει να διασφαλίζει ότι τα παιχνίδια της Activision θα είναι multiplatform.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, η ομάδα του Jim Ryan εκτιμά πως το Xbox δεν θα ακολουθήσει την ίδια διαδρομή με τη Bethesda και αντιθέτως πιστεύει πως το Call of Duty δε θα γίνει αποκλειστικό των Xbox κονσολών, αλλά θα παραμείνει ως multiplatform.

Για την ώρα το τι ακριβώς θα συμβεί με το θέμα της αποκλειστικότητας είναι άγνωστο, με τις πρώτες δηλώσεις της Microsoft να μην είναι απολύτως ξεκάθαρες.