Η Πρώτη Ελληνική Μηχανή Σύγκρισης Κινητών από το TechValue

Το development της πρώτης Ελληνικής μηχανής σύγκρισης κινητών ξεκίνησε προς τα τέλη του 2020. Βασικός σκοπός της είναι οι χρήστες εύκολα και γρήγορα να αναγνωρίζουν τις βασικές διαφορές στα τεχνικά χαρακτηριστικά μεταξύ 2 συσκευών.

Η μηχανή σύγκρισης του TechValue μπορεί να συγκρίνει με τον εξειδικευμένο της αλγόριθμο πάνω από 20 πεδία! Πολλά από τα πεδία μάλιστα δεν είναι μόνο απλά νούμερα, αλλά χαρακτηριστικά που χρειάστηκαν αρκετή προσπάθεια, ώστε να γίνουν συγκρίσημα μεταξύ τους και να μπορούν να συνεργαστούν με τον custom αλγόριθμο.

Μόνο το Data Entry κράτησε μήνες και σύντομα τα συγκρίσιμα πεδία θα ξεπεράσουν τα 30, για να δημιουργήσουμε την απόλυτη εμπειρία σύγκρισης.

Η σύγκριση θα λέγαμε πως είναι κάτι παραπάνω από έξυπνη, αφού πολλά πεδία δεν συγκρίνονται «απόλυτα». Για παράδειγμα στο πεδίο της χωρητικότητας της μπαταρίας, αν δύο smartphone δεν έχουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους, τότε ο αλγόριθμος δεν θα δώσει το πλεονέκτημα σε καμία συσκευή, ώστε ο χρήστης να οδηγηθεί σε ένα πιο αξιόπιστο και φυσικά αυτοματοποιημένο αποτέλεσμα.

Ένα ακόμα παράδειγμα είναι η σύγκριση της έκδοσης του λειτουργικού Android και iOS όταν μία συσκευή κυκλοφορεί. Προφανώς όσο πιο “φρέσκια” είναι η έκδοση τόσο το καλύτερο, αφού ως γνωστόν μακροχρόνια θα έχει καλύτερη υποστήριξη. Όταν όμως ο χρήστης συγκρίνει Android με iOS, στο πεδίο του λειτουργικού κυκλοφορίας δεν θα γίνει καμία σύγκριση, γιατί είναι πραγματικά ακατόρθωτο να έχουμε “νικητή” αυτοματοποιημένα μεταξύ Android και iOS! Αυτές είναι μόνο μερικές από τις έξυπνες λειτουργίες της μηχανής, αφού στη πραγματικότητα θα θέλαμε τουλάχιστον 3.500 λέξεις για να τις αναλύσουμε όλες.