Cloud Region δημιουργεί η Google στην Ελλάδα

H πρόεδρος της Google Cloud International, κ. Adaire Fox-Martin ανακοίνωσε την ανάπτυξη περιφερειακού κόμβου παροχής υπηρεσιών cloud και αποθήκευσης δεδομένων στην Ελλάδα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρθηκε, η συγκεκριμένη επένδυση αναμένεται να συνεισφέρει επιπλέον 2,2 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία, καθώς και στη δημιουργία 19.400 νέων θέσεων εργασίας μέχρι το 2030. Η κ. Adaire Fox Martin, αφού αναφέρθηκε στο θετικό αντίκτυπο που θα έχει η επένδυση της εταιρείας, επεσήμανε ότι η δημιουργία του cloud region θα επιτρέψει σε επιχειρήσεις και οργανισμούς να αξιοποιήσουν τα δεδομένα τους και να έχουν πρόσβαση στις τελευταίες εφαρμογές και λύσεις AI και machine learning. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι δεν έχει κρύψει το όραμά του για ένα μεγάλο ψηφιακό άλμα και πως "η ψηφιακή εξέλιξη μπορεί να γίνει πραγματικό εφαλτήριο προόδου για τη χώρα, αρκεί να έχει όραμα, προσανατολισμό και σχέδιο".

Πέρα από την "εμβληματική" - όπως είπε - επένδυση στο Cloud region, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε παράλληλα και σε άλλες δράσεις της Google στην Ελλάδα, ενώ επίσης, χαιρέτισε την απόφαση της Google να δημιουργήσει στη χώρα δύο κέντρα αριστείας για την Τεχνητή Νοημοσύνση και την Αειφορία, τα οποία - όπως είπε - η εταιρεία προσανατολίζεται να δρομολογήσει στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.

Από την Google δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το που θα δημιουργηθούν οι εγκαταστάσεις, ή κάποιο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της επένδυσης.

Μπορείτε να δείτε τις ομιλίες της εκδήλωσης στο παρακάτω βίντεο: