H Intel λανσάρει τον επεξεργαστή Core i9-13900KS με ταχύτητα 6GHz

Αφού προηγουμένως έκανε μια επίδειξη των δυνατοτήτων του, η Intel διαθέτει πλέον επίσημα τον νέο 6GHz επεξεργαστή για επιτραπέζιους υπολογιστές, τον Core i9-13900KS, στην τιμή των $699.

 

Την Πέμπτη, η εταιρεία λάνσαρε τον επεξεργαστή, ο οποίος έχει out of the box ταχύτητα 6GHz, χωρίς να απαιτείται overclocking. Νωρίτερα, η Intel είχε δώσει στη δημοσιότητα ένα βίντεο επιδεικνύοντας τις δυνατότητες του επεξεργαστή, ο οποίος μπορεί να χρονιστεί στα 5.98GHz.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο επεξεργαστής μπορεί να διατηρήσει αυτή τη ταχύτητα για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα της τάξεως μερικών δευτερολέπτων και σε μόνο δύο από τους Performance πυρήνες του. Παρόλα αυτά, το νούμερο είναι εντυπωσιακό, καθιστώντας τον τη δεδομένη χρονική στιγμή ως τον πιο γρήγορο desktop επεξεργαστή της αγοράς.

“Ο unlocked επεξεργαστής i9-13900KS αποτελεί ορόσημο της βιομηχανίας των υπολογιστών, φέρνοντας ακόμα υψηλότερες ταχύτητες στους ενθουσιώδεις χρήστες επιτραπέζιων υπολογιστών,” πρόσθεσε η Intel.

Ο i9-13900KS είναι παραπλήσιος με τον Core i9-13900K, υπό την έννοια ότι και οι δύο επεξεργαστές έχουν οχτώ πυρήνες performance και 16 πυρήνες efficiency. Ωστόσο, η έκδοση KS έχει ελαφρώς υψηλότερες ταχύτητες ρολογιού, όπως μπορείτε να δείτε και στις τεχνικές προδιαγραφές της.

Επιπροσθέτως, ο i9-13900KS έχει υψηλότερες απαιτήσεις βασικής ισχύος στα 150 watts έναντι 125 watts, αν και η μέγιστη ισχύς είναι ίδια και στα δύο chips στα 253 watts. Επίσης, ο επεξεργαστής έρχεται ξεκλείδωτος, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να τον υπερχρονίσουν σε ακόμη υψηλότερες ταχύτητες, αν και πριν προβείτε σε μια τέτοια ενέργεια θα πρέπει να προηγουμένως να έχετε φροντίσει για την επαρκή ψύξη του.