Το νέο iOS της Apple γίνεται μαύρο -Τι αλλάζει στα iPhone από το φθινόπωρο

Το συνέδριο της Apple που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο τέτοια εποχή συγκεντρώνει τα βλέμματα προγραμματιστών, αλλά και φανατικών της αμερικανικής εταιρίας που θέλουν να μάθουν από πρώτο χέρι τα νέα προϊόντα, τις αναβαθμίσεις και τις αλλαγές στα προγράμματα των iPhone και των υπόλοιπων συσκευών της εταιρίας.


Την παρουσίαση άνοιξε το βράδυ της Δευτέρας από το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, ο οποίος και αναφέρθηκε σε μια σειρά από αναβαθμίσεις και νέα προϊόντα που ο αμερικανικός κολοσσός θα ρίξει στην αγορά απέναντι στην Google, αλλά και την Facebook. Εκείνο που μονοπώλησε το ενδιαφέρον όσων ασχολούνται επαγγελματικά με την πληροφορική ήταν το υπερόπλο της Apple, το νέο Mac Pro, ένας υπερυπολογιστής που στην εταιρία ευελπιστούν να σβήσει τις εξευτελιστικές κριτικές του προκατόχου του.

 

Το νέο iOS13 γίνεται μαύρο

Για όσους διαθέτουν μια συσκευή Apple και δη ένα iPhone, η αναβάθμιση δεν είναι αστεία υπόθεση. Κάθε χρόνο, η αναβάθμιση του λογισμικού με το οποίο λειτουργούν τα πολυτελή τηλέφωνα, ναυαρχίδα της εταιρίας τα τελευταία χρόνια αποτελεί αντικείμενο συζήτησης μεταξύ ειδικών, αλλά και απλών χρηστών.


Σύμφωνα με τα υψηλά ιστάμενα στελέχη της Apple, το νέο iOS 13 θα περιλαμβάνει εφαρμογή ξεκλειδώματος οθόνης με αναγνώριση προσώπου, λειτουργική και 30% πιο γρήγορη. Παράλληλα, αναμένεται μια γενναία ανανέωση στο Store των iPhone το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να κατεβάζουν εφαρμογές 50% πιο μικρές σε όγκο, ενώ και οι αναβαθμίσεις των ήδη εγκατεστημένων συμπιέζονται σε όγκο κατά 60%.


Το χαρακτηριστικό όμως που προκάλεσε ενθουσιασμό μεταξύ των αλλαγών που θα δουν οι χρήστες iPhone ήταν η μαύρη του οθόνη. Η Apple ανακοίνωσε πως θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να εναλλάσσουν το φόντο της οθόνης από λευκό, σε μαύρο. Πρόκειται για μια λειτουργία που μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά χρήσιμη για εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και όταν κανείς χρησιμοποιεί το κινητό στο σκοτάδι.

Σημαντική είναι και η αναβάθμιση της Apple στους χάρτες του κινητού σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί πλέον στα ίσια την Google και τους Χάρτες της που είναι προεγκατεστημένοι σε όλα τα Android κινητά τηλέφωνα.

 

Το τέλος των iTunes

Μια ακόμη ανακοίνωση που διέρρεε στα τεχνολογικά πηγαδάκια από το Σαββατοκύριακο επιβεβαιώθηκε στο συνέδριο της Appe. Το θρυλικό πρόγραμμα διαχείρισης μουσικής, iTunes, που για όσους δεν είναι συνηθισμένοι σε περιβάλλον Apple προκαλεί πονοκέφαλο, δεν θα υπάρχει ως αυτόνομη εφαρμογή στο περιβάλλον των macOS, με τη νέα ολοκαίνουρια έκδοση. Αντ’ αυτού θα υπάρχει στους υπολογιστές της εταιρίας η επιλογή μεταξύ τριών νέων εφαρμογών: Apple Music, Apple Podcasts και Apple TV.

H Apple, που τον περασμένο Φλεβάρη έδωσε μια πρώτη γεύση από το νέο της κινητό iPhone 11, αναμένεται να δώσει το νέο λογισμικό iOS 13 σε όσους χρήστες διαθέτουν συμβατά τηλέφωνα από το ερχόμενο φθινόπωρο.