Τέλος η υποστήριξη των Windows 7 από τη Microsoft

Σήμερα τερματίζεται και επίσημα η υποστήριξη των Windows 7 από την Microsoft, κάτι που μεταφράζεται σε διακοπή κυκλοφορίας ενημερώσεων οποιασδήποτε μορφής, τόσο σε επίπεδο λογισμικού, όσο και ασφάλειας.

 

Στον πλανήτη υπάρχουν αυτή τη στιγμή περίπου 200 εκατομμύρια συστήματα με εγκατεστημένα Windows 7, παρόλα αυτά η επιλογή της Microsoft για διακοπή της υποστήριξης τους μόνο βεβιασμένη δεν μπορεί να θεωρηθεί μιας και τα Windows 7 κυκλοφόρησαν επίσημα για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2009, δηλαδή περισσότερο από δέκα χρόνια πίσω.

Η σημαντικότερη επίπτωση από τη διακοπή της υποστήριξης είναι πως στο μέλλον τα συστήματα που τρέχουν Windows 7 θα είναι πρακτικά ανυπεράσπιστα σε νέες απειλές αλλά και σε επιθέσεις από hackers ή κακόβουλο λογισμικό.

Η επιτυχία των Windows 7 ήταν πολύ μεγάλη και ήταν πρώτη επιλογή λειτουργικού συστήματος τόσο από εταιρικούς χρήστες όσο και από απλούς χρήστες μιας και θεωρούνται ιδιαίτερα σταθερά και απροβλημάτιστα στη λειτουργία τους.

Η Microsoft προτείνει την αναβάθμιση των συστημάτων που σήμερα τρέχουν Windows 7 με κάποια νεότερη έκδοση των Windows, ιδανικά με την τελευταία έκδοση τα Windows 10 τα οποία και ενημερώνονται σε τακτική βάση.