Καταφτάνει η τηλεόραση που θα αλλάξει όλα τα αισθητικά δεδομένα

Η δανέζικη φίρμα έκανε ξανά το θαύμα της σε επίπεδο σχεδιασμού

Ευρύτερα γνωστή για την αισθητική αιχμής της αλλά και την απαράμιλλη κομψότητα των δημιουργιών της, η Bang & Olufsen πήγε αυτή τη φορά ένα βήμα παραπάνω παρουσιάζοντας μια τηλεόραση από αυτές που δεν υπάρχουν!

Beovision Harmony OLED TV τη λένε και έρχεται ολοταχώς το φθινόπωρο του 2019 για να αλλάξει όσα ξέραμε για τον σχεδιασμό τηλεοράσεων.

Η Harmony παρουσιάστηκε στην έκθεση Design Week του Μιλάνου και άφησε τους επισκέπτες να παραμιλούν με αυτά τα ξύλινα φτερά της που φιλοξενούν το ηχοσύστημα της τηλεόρασης και αναδιπλώνονται μπροστά στην οθόνη όταν η TV είναι κλειστή.

Η τηλεόραση είναι η ολοκαίνουρια LG C9 OLED των 77 ιντσών, βελτιστοποιημένη σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Bang & Olufsen, η οποία όταν ανάβει ξεδιπλώνεται, ανεβαίνει και τα φτερά ανοίγουν προς τα έξω, παίρνοντας την τελική τους θέση κάτω από την οθόνη.

Κλειστή, τα ηχεία απαρτίζουν αυτό το κομψότατο τετράγωνο μπροστά από την οθόνη, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν κανονικό ηχοσύστημα ανεξάρτητα από την τηλεόραση.

Η δανέζικη φίρμα έκανε ξανά το θαύμα της σε επίπεδο σχεδιασμού, κρύβοντας ουσιαστικά την τηλεόραση σε κοινή θέα ώστε να μην επηρεάζει τη γενικότερη αισθητική του χώρου. Έπιπλο και τεχνολογία αιχμής ταυτοχρόνως, η μηχανοκίνητη χορογραφία των φτερών μαγεύει με τις αρμονικές κινήσεις της.

Τεχνολογικά, η τηλεόραση φιλοξενεί όλα τα καλούδια της πλατφόρμας webOS 4.5 της LG (Netflix και Amazon, AirPlay 2, Chromecast και Bluetooth συνδεσιμότητα), συνεργάζεται με όλα τα ασύρματα συστήματα ήχου της Bang& Olufsen και παίρνει ακόμα και 8 ανεξάρτητα ηχεία.

Τον Οκτώβριο που θα βγει στην αγορά θα κοστίζει 18.500 δολάρια και θα είναι μια από τις πλέον τολμηρές σχεδιαστικά προτάσεις στον χώρο της οικιακής ψυχαγωγίας. Και σίγουρα μια από τις ωραιότερες…